E-Herkenning: regel de machtiging

Wilt u met eHerkenning inloggen bij een (overheids)dienstverlener om een online dienst te gebruiken namens een bedrijf of organisatie? Dan heeft u een machtiging nodig. Zonder machtiging werkt eHerkenning niet.

Persoonlijk

Elke persoon die eHerkenning gebruikt namens een bedrijf of organisatie heeft daarvoor een machtiging nodig. Een machtiging is dus persoonlijk. Met een machtiging legt u vast bij welke dienst(en) een persoon namens uw bedrijf of organisatie mag inloggen. Zo heeft u zekerheid dat alleen bevoegde personen bepaalde zaken online kunnen regelen namens uw bedrijf of organisatie.

Op het online registratieformulier geeft u aan voor welke diensten u gemachtigd wilt worden.

Er zijn 2 soorten machtigingen, namelijk een machtiging voor een:

  • Persoon namens een bedrijf of organisatie
  • Intermediaire organisatie namens een bedrijf of organisatie (ketenmachtiging)

Wilt u personen namens een bedrijf of organisatie machtigen? Dan moet dit via een tekenbevoegd persoon of via een machtigingenbeheerder. Een machtigingenbeheerder moet eerst worden aangesteld door een tekenbevoegd persoon binnen een bedrijf of organisatie.

Heeft u een machtiging nodig? Ga eerst na wie er bij uw bedrijf tekenbevoegd is en of er al een machtigingenbeheerder is.

Wilt u dat van tunen+partners ook gemachtigd wordt? Dat kan via deze link: machtiging regelen.

Klaas de Bie is adjunct directeur. Klaas is te bereiken onder 0251 – 257 800.